Front-End Developer Nedir? Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? Yol Haritası

frontend

Frontend Developer Nedir? Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? Yol Haritası. 

Frontend Developer Nedir  

Frontend: Bir kullanıcının web sitesine erişebilmesi için ilk önce Frontend geliştiricilerine ihtiyaç duyar. Web sitesinin ilk bakışta ki tasarımsal görünümünü ve işlevselliğini geliştirirler. Bunlar; Navbar bölümü, navbar da bulunan sekmeleri yönlendirme, footer bölümü, bir butona tıkladığında bir işlemin başlatılması veya site içi animasyonlar gibi örneklerle çoğaltılabilir 

 

Ne İş Yapar? 

Frontend developer olarak özel şirketlerde, web sitesi geliştiren şirketlerde veya freelencer olarak birçok yerde çalışabilirsiniz. Birçok özel şirketler Frontend developer aramaktadır. Ülkemizde tabi ki Frontend ihtiyacı var ama yabancı ülkelerde daha fazla imkan sağlanmaktadır. Aşağıdaki Frontend yol haritasına bakarak nasıl ilerleyeceğinize karar verebilirsiniz. 

 

Frontend Developer Yol Haritası. 


frontend

Frontend developer olabilmek için şu adımları izleyebilirsiniz; 


1-) HTML



FRONTEND



HTML web sitesinde gördüğünüz bölümleri oluşturan metin düzenleme dilidir. HTML yazılım dili değildir. Bu yüzden sadece html kullanarak göze güzel gözüken işlevsel bir web sitesi oluşturmak mümkün değildir. HTML bir sitenin görselleştirilmemiş halini oluşturmak diyebiliriz. HTML öğrenmek Frontend developer yolunda ilk adımı atmak demektir. 


2-) CSS


FRONTEND

HTML ile oluşturulan bir web sitesini CSS yardımı ile görselleştirebiliriz. CSS ile bir web sitesini daha kullanışlı, kullanıcının hoşuna giden bir hale getirebiliriz. CSS i daha iyi kullanabilmemiz için kütüphaneler oluşturulmuştur. Boostrap, Tailwincss gibi birçok kütüphane vardır. Bu kütüphaneler ile ilgili bilgileri buradaki yazımızda öğrenebilirsiniz. 


3-)Javascript



frontend


Frontend developer yolunda temel olarak öğrenmemiz gereken HTML ve CSS den sonra Javascript gelmektedir. Javascript dünya üzerinde en çok kullanılan diller arasındadır. Javascript bir web sitesini işlevli hale getirmenizi sağlayan bir dildir. Yani bir web sitesinde en basitinden bir formül hesaplama bölümü yapacak iseniz Javascript kullanmak zorundasınız. Javascript öğrendikten sonra Javascript kütüphaneleri olan react.js, vue.js ve angular kütüphanelerinden birini öğrenmenizi tavsiye ederim. Bu kütüphaneler hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.